Workshop/Seminar am

Veranstaltungsort: Online-Kurs

This is a English-conversation course where you share your opinion with others. This is not a lecture. You will talk, talk, and talk – about the things that interest you the most.

Once upon a time, there was a language student. He wanted to improve his language skills, but the Seniorenakademie was closed because of a dangerous virus.

“How can I practice my skills?”, he asked.

“Come here”, said all the other students, “Let us form a group and talk online!”

This is a conversation course where you share your opinion with others. Our topic is Fables and Fairy Tales. We will look at many different works by Aesop, Grimm, Disney, and Andersen. We want to find out how these works present their narration, their characters, and their morale. This is not a lecture. You will talk, talk, and talk – about the things that interest you the most.

This course is for learners with pre-intermediate level and above. Our discussions take place in an online Forum. In addition, we will have weekly live videoconferences.

• Sprachniveau: A2, B1
  • Kosten: 95 Euro
  • Termine: Mittwochs, 3. Juni bis 19. August 2020
  • Chat: Mittwochs, 11 bis 12 Uhr

Die wöchentlich vorgestellten Thematiken werden schriftlich im Forum und zu fester Zeit auch mündlich im Chat diskutiert. Alle Teilnehmerinnen und Teilnehmer sind eingeladen, dem Chat gemeinsam beizuwohnen.

Hinweis:
Für die Teilnahme am Englisch Grundkurs ist keine spezielle Software notwendig.

Sie benötigen ein internetfähiges Gerät, um sich Video- und Audiodateien auf dem Weiterbildungsmoodle – eine Lernplattform der Universität – anzusehen und an den Forum-Gesprächen schriftlich teilzuhaben sowie für Teilnahme an unseren Video-Konferenzen bei Zoom (hierfür erhalten Sie einen Link, der Sie in die Videokonferenz beitreten lässt).

Der zuständige Dozent, Herr Anderie-Meyer wird zu Beginn eine Einführung zur Lernplattform - Weiterbildungsmoodle geben und auch jederzeit für Fragen zur Verfügung stehen.

Daniela Rütz