Workshop/Seminar am

Veranstaltungsort: Online-Kurs

Re-activate, practice, and improve your fluency in English by sharing your opinion with others! This course offers students the opportunity to take part in lively and controversial discussions revolving around thought-provoking Fables and Fairy Tales.

We will analyse works by Aesop, Grimm, Disney, and Andersen to see how their captivating folklore shapes and influences its readers’ perception of beauty, character, desirable and despicable behaviour, and morale.

Mind you, this is not a lecture. The focus of the course lies on participants’ active involvement in the discussion, and you are encouraged to suggest (and even write!) narrations of individual interest.

This course is recommended for those with at least intermediate or upper intermediate level of English proficiency (B1 or higher). The tutor’s primary aim is to encourage discussion. Nonetheless, useful vocabulary and grammar will be presented and revised when necessary.

Our Forum allows for continuous discussion online. In addition to that, we will hold weekly live videoconferences.

• Sprachniveau: B1, B2
  • Kosten: 95 Euro
  • Termine: Donnerstags, 4. Juni bis 20. August 2020
  • Chat: Donnerstags, 17 bis 18 Uhr

Die wöchentlich vorgestellten Thematiken werden schriftlich im Forum und zu fester Zeit auch mündlich im Chat diskutiert. Alle Teilneher_innen sind eingeladen, dem Chat gemeinsam beizuwohnen.

Hinweis:
Für die Teilnahme am Englisch Grundkurs ist keine spezielle Software notwendig.

Sie benötigen ein internetfähiges Gerät, um sich Video- und Audiodateien auf dem Weiterbildungsmoodle – eine Lernplattform der Universität – anzusehen und an den Forum-Gesprächen schriftlich teilzuhaben sowie für Teilnahme an unseren Video-Konferenzen bei Zoom (hierfür erhalten Sie einen Link, der Sie in die Videokonferenz beitreten lässt).

Der zuständige Dozent, Herr Anderie-Meyer wird zu Beginn eine Einführung zur Lernplattform – dem Weiterbildungsmoodle – geben und auch jederzeit für Fragen zur Verfügung stehen.

Daniela Rütz